英语四级 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 英语四级 > 英语四级听力mp3 > 大学英语四级考试(CET4)历年真题听力 >  第7课

大学英语四级考试(CET4)历年真题听力2007年6月大学英语四级听力真题

所属教程:大学英语四级考试(CET4)历年真题听力

浏览:

随身学
扫描二维码方便学习和分享
http://www.viz2016.com/lesson/shi0529/0000/406/200706cet4.mp3
http://www.viz2016.com/statics/js/2012

11.
W: Did you watch the 7 o* clock program on channel 2 yesterday evening? I was about to watch it when someone came to see me. M: Yeah! It reported some major breakthrough in cancer research. People over 40 would find a program worth watching. Q: What do we learn from the conversation about the TV program?

12.
W: I won a first prize in the National Writing Contest and I got this camera as an awards I
M: It' s a good camera! You can take it when you travel. I had no idea you were a marvelous writer.
Q: What do we learn from the conversation?

13.
M: I wish I hadn' t thrown away that reading list!
W: I though you might regret it. That* s why I picked it up from the waste paper basket and left it on the desk.
Q: What do we learn from the conversation?

14.
W: Are you still teaching at the junior high school?
M: Not since June. My brother and I opened a restaurant as soon as
he got out of the army.
Q: What do we learn about the man from the conversation?

15.
M: Hi, Susan! Have you finished reading the book Professor Johnsoi recommended?
W: Oh, I haven' t read it through the way I read a novel. I just read a few chapters which interested me.

Q: What does the woman mean?

16.
M: Jane missed the class again, didn* t she? I wonder why?
W: Well, I knew she had been absent all week. So I called her this morning to see if she was sick. It turned out that her husband was badly injured in a car accident.
Q:What does the woman say about Jane?

17.
W: I' m sure the Smiths' new house is somewhere on the street,but I don‘ t know exactly where it is.
M: But I’ m told it' s two blocks from their old home.
Q: What do we learn from the conversation?

18.
W: I’ ve been waiting here almost half an hour! How come it took you so long?
M: Sorry, honey! I had to drive two blocks before I spotted a place to park the car.
Q: What do we learn from the conversation?

长对话原文
Conversation One:
M: Hello, I have a reservation for tonight.
W: Your name, please.
M: Nelson, Charles Nelson.
W: Ok, Mr. Nelson. That' s a room for five and...
M: But excuse me, you mean a room for five pounds? I didn' t know the special was so good.
W: No, no, hold no-according to our records, a room for 5 guests was booked under your name.
M: No, no---hold on. You must have two guests under the name.
W: Ok, let me check this again. Oh, here we are.
M:Yeah?
W: Charles Nelson, a room for one for the 19th...
M: Wait, wait. It' s for tonight, not tomorrow night.
W: Em..., I don' t think we have any rooms for tonight. There' sa conference going on in town and---er, let' s see...yeah, no rooms.
M: Oh, come on! You must have something, anything!
W: Well, let---let me check my computer here...Ah!
M: What?
M: Oh, come on! You must have something, anything!
W: There has been a cancellation for this evening. A honeymoon
suite is now available.
M: Great, I' II take it.
W: But, I 'II have to charge you 150 pounds for the night.
M: What? I should have a discount for the inconvenience!
W: Well, the best I can give you is a 10% discount plus a ticket for a
free continent breakfast.
M: Hey, isn' t the breakfast free anyway?
W: Well, only on weekends.
M: I want to talk to the manager.
W: Wait, wait, wait...Mr. Nelson, I think I can give you an additional 15% discount...

Questions 19 to 22 are based on the conversation you' ve just heard:

19. What' stheman' s problem?
20. Why did the hotel clerk say they didn' t have any rooms for that night?
21. What did the clerk say about the breakfast in the hotel?
22. What did the man imply he would do at the end of the conversation?

Conversation Two:
M: Sarah, you work in the admissions office, don' t you?
W: Yes, I' nvHp ve been here ten years as assistant director.
M: Really? What does that involve?
W: Well, T m in charge of all the admissions of postgraduate
students in the universit.
M: Only postgraduates?
W: Yes, postgraduates only. I have nothing at all to do with
undergraduates.
M: Do you find that you get particular-sort of...
different national groups? I mean, do you get large numbers from Latin America or...
W: Yes. Well, of all the students enrolled last year, nearly half were
from overseas. They were from African countries, the Far East, the
Middle East, and Latin America.
M: Em. But have you been doing just that for the last 10 years, or,
have you done other things?
W: Well, I' ve been doing the same job. Er, before that, I was secretary of the medical school at Birmingham, and further back, I worked in the local government.
M: Oh, I see.
W: So T ve done different types of things.
M: Yes, indeed. How do you imagine your job might develop in the future? Can you imagine shifting into a different kind of responsibility or doing something...
W: Oh, yeah, from October 1,I' II be doing an entirely different job.
There' s going to be more committee work. I mean, more policy work, and less dealing with students, unfortunately-T II miss my contact with students.

Questions 23 to 25 are based on the conversation you' ve just heard:

23. What is the woman' s present position?
24. What do we learn about the postgraduates enrolled last year in the woman' s university?
25. What will the woman' s new job be like?

passage1
PI
My mother was born in a small town in northern Italy. veduchina She was three when her parents immigrated to America in 1926. They lived in Chicago when my grandfather worked making ice cream. Mama thrived in the urban environment. At 16, she graduated first in her high school class, went onto secretarial school, and finally worked as an executive secretary for a railroad company. She was beautiful too. When a local photographer used her pictures in his monthly window display, she felt pleased. Her favorite portrait showed her sitting by Lake Michigan, her hair went blown, her gaze reaching toward the horizon. My parents were married in 1944. Dad was a quiet and intelligent man. He was 17 when he left Italy. Soon after, a hit-and-run accident left him with a pemp3anent
limp. Dad worked hard selling candy to Chicago office workers on their break. He had little fomp3al schooling. His English was self-taught. Yet he eventually built a small successful wholesale candy business. Dad was generous and handsome. Mama was devoted to him. After she married, my mother quit her job and gave herself to her family. In 1950, with three small children, dad moved the family to a famp3 40 miles from Chicago. He worked land and commuted to the city to run his business. Mama said goodbye to her parents and friends, and traded her busy city neighborhood for a more isolated life. But shenever complained.
26 What does the speaker tells us about his mother's early childhood?
27 What do we learn about the speaker' s father?
28 What does the speaker say about his mother?


P2
During a 1995 roof collapse, a firefighter named Donald Herbert was left brain damaged. veduchina For ten years, he was unable to speak. Then, one Saturday morning, he did something that shocked his family and doctors. He started speaking. " I want to talk to my wife." Donald Herbert said out of the blue. Staff members of the nursing home where he has lived for more than seven years, raced to get Linda Herbert on the telephone. "It was the first of many conversations the 44-year-old patient had with his family and friends during the 14 hour stretch" Herbert' s uncle Simon Menka said. "How long have I been away?" Herbert asked. "We told him almost ten years," the uncle said, "he thought it was only three months." Herbert was fighting a house fire December 29,1995 when the roof collapsed, burying him underneath. After going without air for several minutes, Herbert was unconscious for two and a half months and has undergone therapy ever since. News accounts in the days and years after his injury, described Herbert as blind and with little if any memory. A video shows him receiving physical therapy but apparently unable to communicate and with little awareness of his surroundings. Menka declined to discuss his nephew' s current condition or whether the apparent progress is continuing. "The family was seeking privacy while doctors evaluated Herbert" , he said. As word of Herbert' s progress spread, visitors streamed into the nursing home. "He' s resting comfortably," the uncle told them.
29 What happened to Herbert ten years ago?
30 What surprised Donald Herbert' s family and doctors one Saturday?
31 How long did Herbert remain unconscious?
32 How did Herbert' s family react to the public attention?


P3
Almost all slates in America have a state fair. They last for one, two or three weeks. veduchina The Indiana state fair is one of the largest and oldest state fairs in USA. It is held every summer. It started in 1852. Its goals were to educate, share ideas, and present Indiana' s best products. The cost of a single ticket to enter the fair was 20 cents. During the early 1930* s, officials of the fair ruled that the people could attend by paying with something other than money. For example, famp3ers brought a bag of grain in exchange for a ticket. With the passage of time, the fair has grown and changed a lot, but it' s still one of Indiana' s most celebrated events. People from all over Indiana
and from many other states attend the fair. They can do many things al the fair. They can watching the judging of the price cows, pigs, and other animals; they can see sheep getting their wool cut, and they can learn how that wool is made into clothing; they can watch cows giving birth. In fact, people can learn about the animals they would see except at the fair. The fair provides a chance for the famp3ing communities to show its skills and famp3ing products. For example, visitors might see the world' s largest apple, or the tallest sunflower plant. Today, children and adults at the fair can play new computer games, or attend more traditional games of skill. They can watch
perfomp3ances perfomp3ed by famous entertainers. Experts say such fairs are important, because people need to remember that they' re connected to the earth and its products, and they depend on animals for many things.
33. What were the main goals of the Indiana' s state fair when it started?
34. How did some famp3ers gain the entrance to the fair in the early 1930's?
35. Why state fairs are important events in the America?


复合式听写原文

Students' pressure sometimes comes from their parents. Most parents are well meaning, but some of them aren' i very helpful with the problems their sons and daughters have in adjusting to college. And a few of them seem to go out of their way to add to their children' s difficulties. For one thing, parents are often not aware of the kinds of problems their children face. They don' t realize that the competition is keener, that the required standards of work are higher, and that their children may not be prepared for the change. Accustomed to seeing A' sandB' s on the high school report cards, they may be upset when their children' s first semester college grades are below that level. At their kindest, they may gently inquire why John or Mary isn' t doing better, whether he or she is trying as hard as he or she should, and so on. At their worst, they may threaten to take their children out of college, or cut off funds. Sometimes parents regard their children as extensions of themselves, and think it only right and natural that they determine what their children do with their lives. In their involvement and identification with their children, they forget that everyone is different, and that each person must develop in his or her own way. They forget that their children, who are now young adults, must be the ones responsible for what they do and what they are.

Part III Listing Comprehension (35 minutes)

Section A

Directions:    In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer, then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line though the centre.

注意:此部分答题在答题卡2上作答。

11.   A) It could help people of all ages to avoid cancer.

B) It was mainly meant for cancer patients.

C) It might appeal more to viewers over 40.

D) It was frequently interrupted by commercials.C

12.   A) The man is fond of traveling.

B) The woman is a photographer.

C) The woman took a lot of pictures at the contest.

D) The man admires the woman’s talent in writing.D

13.   A) The man regrets being absent-minded.

B) The woman saved the man some trouble.

C) The man placed the reading list on a desk.

D) The woman emptied the waste paper basket.B

14.   A) He quit teaching in June.

B) He has left the army recently.

C) He opened a restaurant near the school.

D) He has taken over his brother’s business.A

15.   A) She seldom reads books from cover to cover.

B) She is interested in reading novels.

C) She read only part of the book.

D) She was eager to know what the book was about.C

16.   A) She was absent all week owing to sickness.

B) She was seriously injured in a car accident.

C) She called to say that her husband had been hospitalized.

D) She had to be away from school to attend to her husband.D

17.   A) The speakers want to rent the Smiths’ old house.

B) The man lives two blocks away from the Smiths.

C) The woman is not sure if she is on the right street.

D) The Smiths’ new house is not far from their old one.D

18.   A) The man had a hard time finding a parking space.

B) The woman found they had got to the wrong spot.

C) The woman was offended by the man’s late arrival.

D) The man couldn’t find his car in the parking lot.A

Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.

19.   A) The hotel clerk had put his reservation under another name.

B) The hotel clerk insisted that he didn’t make any reservation.

C) The hotel clerk tried to take advantage of his inexperience.

D) The hotel clerk couldn’t find his reservation for that night.C

20.   A) A grand wedding was being held in the hotel.

B) There was a conference going on in the city.

C) The hotel was undergoing major repairs.

D) It was a busy season for holiday-makers.B

21.   A) It was free of charge on weekends.

B) It had a 15% discount on weekdays.

C) It was offered to frequent guests only.

D) It was 10% cheaper than in other hotels.A

22.   A) Demand compensation from the hotel.

B) Ask for an additional discount.

C) Complain to the hotel manager.

D) Find a cheaper room in another hotel.C

Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.

23.   A) An employee in the city council at Birmingham.

B) Assistant Director of the Admissions Office.

C) Head of the Overseas Students Office.

D) Secretary of Birmingham Medical School.B

24.   A) Nearly fifty percent are foreigners.

B) About fifteen percent are from Africa.

C) A large majority are from Latin America.

D) A small number are from the Far East.A

25.   A) She will have more contact with students.

B) It will bring her capability into fuller play.

C) She will be more involved I policy-making.

D) It will be less demanding than her present job.C

Section B

Directions:    In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One

Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.

26.   A) Her parents thrived in the urban environment.

B) Her parents left Chicago to work on a farm.

C) Her parents immigrated  to America.

D) Her parents set up an ice-cream store.C

27.   A) He taught English in Chicago.

B) He was crippled in a car accident.

C) He worked to become an executive.

D) He was born with a limp.B

28.   A) She was fond of living an isolated life.

B) She was fascinated by American culture.

C) She was very generous in offering help.

D) She was highly devoted to her family.D

Passage Two

Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard.

29.   A) He suffered a nervous breakdown.

B) He was wrongly diagnosed.

C) He was seriously injured.

D) He developed a strange disease.C

30.   A) He was able to talk again.

B) He raced to the nursing home.

C) He could tell red and blue apart.

D) He could not recognize his wife.A

31.   A) Twenty-nine days.

B) Two and a half months.

C) Several minutes.

D) Fourteen hours.B

32.   A) They welcomed the publicity in the media.

B) The avoided appearing on television.

C) They released a video of his progress.

D) They declined to give details of his condition.D

Passage Three

Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.

33.   A) For people to share ideas and show farm products.

B) For officials to educate the farming community.

C) For farmers to exchange their daily necessities.

D) For farmers to celebrate their harvests.A

34.   A) By bringing an animal rarely seen on nearby farms.

B) By bringing a bag of grain in exchange for a ticket.

C) By offering to do  volunteer work at the fair.

D) By performing a special skill at the entrance.B

35.   A) They contribute to the modernization of American farms.

B) They help to increase the state governments’ revenue.

C) They provide a stage for people to give performances.

D) They remind Americans of the importance of agriculture.D

Section C

Directions:    In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

注意:此部分试题在答题卡2上;请在答题卡2上作答。

Students’ pressure sometimes comes from their parents. Most parents are well (36) ________, but some of them aren’t very helpful with the problems their sons and daughters have in (37) ________ to college, and a few of them seem to go out of their way to add to their children’s difficulties.

For one thing, parents are often not (38) ________ of the kinds of problems their children face. They don’t realize that the (39) ________ is keener, that the required (40) ________ of work are higher, and that their children may not be prepared for the change. (41) ________ to seeing A’s and B’s on high school report cards, they may be upset when their children’s first (42) ________ college grades are below that level. At their kindest, they may gently (43) ________ why John or Mary isn’t doing better, whether he or she is trying as hard as he or she should, and so on. (44) ________________________________.

Sometimes parents regard their children as extensions of themselves and (45) ________________________________. In their involvement and identification with their children, they forget that everyone is different and that each person must develop in his or her own way. They forget that their children, (46) ________________________________.


Part III Listening Comprehension

 

11.  C

12.  D

13.  B

14.  A

15.  C

16.  D

17.  D

18.  A

19.  C

20.  B

21.  A

22.  C

23.  B

24.  A

25.  C

26.  C

27.  B

28.  D

29.  C

30.  A

31.  B

32.  D

33.  A

34.  B

35.  D

 

 

36.   meaning

37.   adjusting

38.   aware

39.   competition

40.   standards

41.   accustomed

42.   semester

43.   inquire

44.   at their worst ,they may threaten to take their children out of college or cut off funds

45.   think it only right and natural that they determine what their children do with their lives

46.   who are now young adults must, be the ones responsible for what they do and what they are 15.10

内容来自 听力课堂网:http://www.viz2016.com/show-5406-106879-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
<blockquote id="fJSPHBF"><del id="fJSPHBF"></del></blockquote>
<optgroup id="fJSPHBF"><del id="fJSPHBF"></del></optgroup>
<thead id="fJSPHBF"></thead>
<optgroup id="fJSPHBF"></optgroup>
<optgroup id="fJSPHBF"></optgroup>
<optgroup id="fJSPHBF"></optgroup><optgroup id="fJSPHBF"></optgroup>
<optgroup id="fJSPHBF"></optgroup>
<blockquote id="fJSPHBF"><del id="fJSPHBF"></del></blockquote>
<thead id="fJSPHBF"><tt id="fJSPHBF"></tt></thead>
<optgroup id="fJSPHBF"></optgroup>
<blockquote id="fJSPHBF"><del id="fJSPHBF"></del></blockquote>
<blockquote id="fJSPHBF"><del id="fJSPHBF"></del></blockquote>
  • 8471911490 2018-01-16
  • 1388891489 2018-01-16
  • 4662891488 2018-01-15
  • 836291487 2018-01-15
  • 1952911486 2018-01-14
  • 3194311485 2018-01-14
  • 8495401484 2018-01-14
  • 5059431483 2018-01-13
  • 9513551482 2018-01-13
  • 6949801481 2018-01-13
  • 778271480 2018-01-12
  • 8154211479 2018-01-12
  • 6385671478 2018-01-12
  • 2382321477 2018-01-11
  • 8031041476 2018-01-11
  • 96881475 2018-01-10
  • 694961474 2018-01-10
  • 6924091473 2018-01-10
  • 5634831472 2018-01-09
  • 2661901471 2018-01-08