英语六级 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 英语六级 > 英语六级听力mp3 > 大学英语六级考试(CET6)历年真题听力 >  第14课

大学英语六级考试(CET6)历年真题听力2003年9月大学英语六级

所属教程:大学英语六级考试(CET6)历年真题听力

浏览:

随身学
扫描二维码方便学习和分享
http://www.viz2016.com/lesson/shi0529/0000/407/8.mp3
http://www.viz2016.com/statics/js/2012

Section A
1.
W: I’m sorry I wasn’t able to attend the lecture last Monday. I’ve heard it was quite a success.
M : Well, you can make it up. Another presentation on the same topic is scheduled for the same time next Monday.
Q: What do we learn from this conversation?

2.
W: I certainly would like to buy the fur coat I saw in the department store, but I don’t have enough money.
M: Well, if you had budgeted your money better, you would be able to buy it now.
Q: What does the man imply?

3.
W: Mr. Dahli, I’ve just checked my new apartment. The kitchen sink is leaking.
M: Okay Donna. It’s no big deal. I’ll have a maintenance man come over and fix it right away.
Q: What will the man do?

4.
M: I saw your advertisement in the morning paper concerning the XMO model. The lens seems to be excellent and the flash is not bad, but don’t you think the price is a little steep?
W: I think it’s a good buy. The price includes the leather case, you know.
Q: What did the man dislike about the camera?

5.
M: Can you believe I had to pay $ 30 for a haircut at Sadermale.
W: You should try the place where I so. It’s only 15, but it takes a while to get an appointment.

Q: What can be inferred from the conversation?

6.
W: I am completely exhausted. Why don’t we dine out tonight? I don’t remember the last time you took me out to dinner.
M: That’s not a bad idea. There’s a new Mexican restaurant around the corner. They say it’s good.
Q: What can be inferred from the conversation?

7.
M: Shall we go to John’s house-warming party this weekend? Everyone is invited.
W: Well, you know what John’s parties are like. Do you think I will go again?
Q: What can be inferred from the conversation?

8.
M: The university is going to hold an interesting competition on computer programming. Many of my friends have signed up for it. How about you?
W: Do you think I could ever win anything if I took part in it?
Q: What do we learn from the conversation about the woman?

9.
W: You’ve been working like a horse. You should take a vacation.
M: Tell that to the stack of papers on my desk.
Q: What can be inferred from the conversation?

10.
M: Hi, Mary. I haven’t seen you in ages. How are you doing with your new job?
W: Not so well. I feel like a fish out of water doing that job.
Q: What does the woman mean?
 

Section B

   Graffiti is drawing or writing often found in a wall in public places. These drawings and writings are usually rude, humorous, or political. The words “ Graffiti” comes from an Italian word meaning address. Graffiti provides a record of the past because people have written on walls for centuries. Cave drawings are the earliest examples we have of the art of graffiti.
Writing on walls is a way to comment on the world we live in. Women’s liberation groups in Britain, for example, have used to sell goods.
  Yesterday’s graffiti can be today’s foreign attraction. When the Berlin wall came down in 1989, people found that it was covered with graffiti from all over the world. Graves of famous of famous people, like rock-star Jim Morrison, are covered with written messages from fans.
   Graffiti is also a popular art form. Graffiti pictures have gained respect in artistic circles. Today, graffiti is likely to be found hanging inside modern, New York apartments as well as in downtown streets. In New York, graffiti pictures have been sold for hundreds of thousands of dollars.      Graffiti artists have been paid to use their art to brighten up dull environments.
  But graffiti can bring us trouble. Scenes of natural beauty and important landmarks have been spoiled by mindless graffiti. The London underground authority has spent about 2 million pounds a year on removing graffiti from trains and stations. If you are caught doing it, you can be sent to person. In Britain, the maximum sentence for this type of crime is ten years.
  Whether you think graffiti is mindless violence against property, or a living art form, its popularity suggests that it is here to stay.
4. What do women’s liberation groups in Britain do with graffiti?
5. What do some New Yorkers think of graffiti?
6. Why does the speaker cite the example of graffiti in the London underground?
 
 
The Asian elephant is one of the world’s rarest animals. Unfortunately, its sad condition has not been as well publicized as that of the African elephant. This is because Asian elephant’s ivory supplies only a small percentage of the world ivory trade. In fact, we know very little about the Asian elephant. They live in the remote forests of southern Asia and it is therefore very difficult to study them. Most knowledge of Asian elephants is from those that have been captured, or tamed, Asian elephants are easier to tame than African elephants. The elephants you see in the circuses and zoos are nearly always Asian.
   The major reason for the decline of Asian elephants is the harm to their forests. The huge increase in the human population has caused the destruction of the Asian forest for human population. As a result, the Asian elephants are compelled to scatter in different areas. Originally they lived all over the continent, but now there are only small isolated populations left. These isolated elephant populations are vulnerable to extinction.
   While Asian elephants are threatened by illegal capture and detaining, they are also killed for ivory and skin. In July 1990, a British wildlife group uncovered a black market for elephant skin. Elephants are shot in the forest along the border between Thailand and Burma, and their skin was sold to factories in Bangkok. Their skin is made into shoes, belts, suitcases, wallets, etc., to sell to tourists.
7. What’s the difference between the Asian elephant and the African elephant?
8. Where does most knowledge of Asian elephants come from?
9. What’s the major cause in the decline of Asian elephants?
 
  After the early period of settlements, the first sharp increase in immigration took place in the 1830’s and 1840’s. This brought to America flocks of people from northern Europe who lost employment in the Industrial Revolution, and then a great number of Irish people who fled from famine. German political refugees arrived shortly after. Many immigrants from northern and western Europe settled on farms in the Middle-west. The Irish became construction laborers on roads, bridges, and railroads.
  In the 1880’s, a tremendous flood of immigrants began coming in, this time largely from southern and eastern Europe. To most Americans, these newcomers seemed far more strange than the early settlers. Their languages, customs, and ways of life were very different from those of Americans. The newcomers moved into the poorest neighborhood of the large cities. They tended to stay together and cling to their old ways. As they were accustomed to poverty, they were willing to work for very low wages. This made other workers, especially those in labor unions, afraid that the immigrants with the lower wage level would take away jobs from them. Indeed, organized labor became one of the key opponents of continued immigration.
   This opposition finally led to the posting of immigration law in the 1920’s,which restricted further immigration. In 1965, these unfair laws were replaced by a new immigration act, which granted equal opportunities to foreigners, regardless of their place of origin. Asians, like Koreans and Vietnamese, soon began to arrive. Many of these newcomers have worked very hard to establish themselves in their new land.
10. Why did northern European people come to settle down in the United States?
11. What did the labor unions worry about?
12. What was the purpose of the immigration law passed in the 1920’s?
13. What do we know from the passage about Asian immigrants?

1. A) The lecture for next Monday is cancelled.
 B) The lecture wasn't as successful as expected.
 C) The woman doesn't want to attend the lecture.
 D) The woman may attend next Monday's lecture.
2. A) The woman has a very tight budget.
 B) He does not think the fur coat is worth buying.
 C) He's willing to lend the woman money for the fur coat.
 D) The woman is not careful enough in planning her spending.
3. A) Clean the kitchen.
 B) Ask someone to fix the sink.
 C) Find a bigger apartment for the lady.
 D) Check the work done by the maintenance man.
4. A) The lens. C) The flash.
 B) The price. D) The leather case.
5. A) She needs another haircut soon.
 B) She thinks it worthwhile to try Santerbale's
 C) She knows a less expensive place for a haircut.
 D) She would like to make an appointment for the man.
6. A) The woman doesn't want Io cook a meal.
 B) The woman wants to have a picnic.
 C) The woman has a poor memory.
 D) The woman likes Mexican food.
7. A) Everyone enjoyed himself at John's panics.
 B) The woman didn't enjoy John's parties at all.
 C) It will be the first time for the man to attend John's party.
 D) The woman is glad to be invited to John's house-warming party.
8. A) She lacks confidence in herself.
 B) She is not interested in computer programming.
 C) She has never signed up for any competition before.
 D) She is sure to win the programming contest.
9. A) The man has an enormous amount of work to do.
 B) The man has made plans for his vacation.
 C) The man'll take work with him on his vacation.
 D) Work stacked up during the man's last vacation.
10. A) She likes the job of feeding fish.
 B) She finds her new job interesting.
 C) She feels unfit for her new job.
 D) She's not in good health.
Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of
each passage, you will hear some questions. Both the passage and the
questions will be spoken only once. After you hear a question, you must
choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D).
Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line
through the centre.
Passage One
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
11. A) Rally support for their movement.
 B) Liberate women from tedious housework.
 C) Claim their rights to equal job opportunities.
 D) Express their anger against sex discrimination.
12. A) It will bring a lot of trouble to the local people.
 B) It is a popular form of art.
 C) It will spoil the natural beauty of their surroundings.
 D) It is popular among rock stars.
13. A) To show that mindless graffiti can provoke violence.
 B) To show that Londoners have a special liking for graffiti.
 C) To show that graffiti, in some cases, can constitute a crime.
 D) To show that graffiti can make the environment more colorful.
Passage Two
Questions 14 to 16 are bawd on the passage you have just heard.
14. A) The Asian elephant is easier to tame.
 B) The Asian elephant's skin is more valuable.
 C) The Asian elephant is less popular with tourists.
 D) The Asian elephant produces ivory of a better quality.
15. A) From the captured or tamed elephants.
 B) From the British wildlife protection group.
 C) From elephant hunters in Thailand and Burma.
 D) From tourists visiting the Thai-Burmese border.
16. A) Their taming for circuses and zoos.
 B) The destruction of their natural homes.
 C) Man's lack of knowledge about their behavior.
 D) The greater vulnerability to extinction than other species.
Passage Three
Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.
17. A) They had lost their jobs as a result of the Industrial Revolution.

 B) They had been suffering from political and religious oppression.
 C) They wanted to flee from the widespread famine in Northern Europe.
 D) They wanted to make a fortune there by starting their own
businesses.
18. A) They might lose control of their members because of the increase
in immigration.
 B) Their members might find it difficult to get along with the
newcomers.
 C) The working condition of their members might deteriorate.
 D) Their members might lose their jobs to the newcomers.
19. A) To impose restrictions on further immigration.
 B) To improve the working conditions of immigrants.
 C) To set a minimum wage level for new immigrants.
 D) To put requirements on languages for newcomers.
20. A) They were looked down upon by European immigrants.
 B) They had a hard time seeking equal job opportunities.
 C) They worked very hard to earn a decent living.
 D) They strongly opposed continued immigration.
答案:

1.D 2.D 3.B 4.B 5.C 6.A 7.B 8.A 9.A 10 C

11.D 12.B 13.C 14.A 15.A 16.B 17.A 18.D 19.A 20.C

内容来自 听力课堂网:http://www.viz2016.com/show-5407-3654-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
  • 9739831492 2018-01-17
  • 5983621491 2018-01-17
  • 8471911490 2018-01-16
  • 1388891489 2018-01-16
  • 4662891488 2018-01-15
  • 836291487 2018-01-15
  • 1952911486 2018-01-14
  • 3194311485 2018-01-14
  • 8495401484 2018-01-14
  • 5059431483 2018-01-13
  • 9513551482 2018-01-13
  • 6949801481 2018-01-13
  • 778271480 2018-01-12
  • 8154211479 2018-01-12
  • 6385671478 2018-01-12
  • 2382321477 2018-01-11
  • 8031041476 2018-01-11
  • 96881475 2018-01-10
  • 694961474 2018-01-10
  • 6924091473 2018-01-10