英语六级 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 英语六级 > 英语六级听力mp3 > 大学英语六级考试(CET6)历年真题听力 >  第16课

大学英语六级考试(CET6)历年真题听力2003年1月大学英语六级

所属教程:大学英语六级考试(CET6)历年真题听力

浏览:

随身学
扫描二维码方便学习和分享
http://www.viz2016.com/lesson/shi0529/0000/407/10.mp3
http://www.viz2016.com/statics/js/2012

Section A:

1. M: How well are you prepared for your presentation? Your turn comes on next Wednesday.

W: I spend a whole week searching on the net. But it came up with nothing valuable.

Q: What did the women say about her presentation?

2. W: Good morning, Jack. Late again! What’s the excuse this time?

M: I’m awfully sorry I must have turned the alarm off and gone back to sleep again.

Q: What do we learn from the conversation?

3. W: Excuse me, but could you tell me where I can change American Dollars into British Pounds?

M: There is a bank around the corner, but I’m afraid it’s already past it’s closing time. Why don’t you try the one near the railway station?

Q: What does the man mean?

4. M: Could I speak to Dr. Chen? She told me to call her today.

W: She’s not available right now. Would you like to try around three?

Q: What does the woman tell the man to do?

5. W: Oh dear, I’m afraid I’ll fail again in the national test. It’s the third time I took it.

M: Don’t be too upset. I have the same fate. Let’s try a fourth time.

Q: What does the man mean?

6. W: Professor Smith, I really need the credits to graduate this summer.

M: Here of this school, the credits are earned, not given.

Q: What do we learn from the conversation?

7. M: How did you go to Canada, Jane? Did you fly?

W: I was planning to, because it’s such a long trip by bus or by train, but Fred decided to drive and invited me to join him. It took us two days and one night.

Q: What can we infer from the conversation?

8. M: How do you like the way I’ve arranged the furniture in my living room?

W: Fine, but I think the walls could do with a few paintings.

Q: What does the woman suggest the man do?

9. W: I don’t imagine you have any interest in attending my lecture on drawing, do you?

M: Oh, yes, I do. Not that you remind me of it.

Q: What do we learn about the man from the conversation?

10. M: You are my campaign manager. What do you think we should do to win the election? I’m convinced I’m the best candidate for the chairman of the Student Union.

W: We won’t be able to win unless you get the majority votes from the women students.

Q: What is the man doing?

Section B

Passage One

There are some serious problems in the Biramichi river. The local chamber of commerce, which represents the industry in the area, hired me as a consultant to do a one year study on fishing in the Biramichi river and write a rep ort for them. This is my report:

One of the major problems in the Biramichi river is that the level of oxygen in the water is too low. Several chemicals have displaced the oxygen. This chemical pollution has two sources: the factories which dump polluted water directly into the river and the local community which dumps untreated human wastes into the river. The local town government has already spent 2 million dollars on waste water treatment projects, but it will cost another 27 million to complete the projects. It will take at least 15 years for the town to collect enough revenue from taxes to complete these projects. The factories here employ 17,000 people in an area where there is very little alternative employment. It is not economically practical to close or relocate the factories. Also the factories cannot afford to finance chemical treatment plants by themselves. Another problem is that the members of the Biramichi fishing cooperative are overfishing. Fishes are caught when they are on the way upstream to lay eggs. Consequently, not enough fish are left to reproduce in large number. The members of cooperative say that they had already reduced their annual catch by 50 percent. However, my studies indicate that they took fewer fish because there were fewer fish to catch, not because they were trying to preserve fishes.

11. What was the speaker assigned to do in the past year?

12. What is one of the problems in the Biramichi river?

13. What does the passage tell us about the factories along the river?

14. Why was the annual catch of fish in the Biramichi river reduced according to the speaker?

Passage Two

Everybody has to die someday, but nobody likes to think about it. Even so, at sometime in their lives, most people manage to think about the question of how to make a will. If you have already made yours, it is probably just a few pages of writing, stating that you wish to leave everything to your family. That is the kind of will that the majority of people make. However, there are plenty of ways to make your will more interesting if you want to. To begin with, you don’t have to write it on paper. One man wrote his will on an envelope, another on the door, and a third on an egg. For some people, the most important part of their will is the part that says how they want to be buried. Mrs. Sandra West, a rich widow from Texas, decided that she wanted to be buried with her favorite car. In 1973, Mr. Green, a dentist from England, left most of his money to the nurse who worked for him if in 5 years she would not wear any kind of make-up or jewel or go out with men. Finally, let’s hope that your will is not like that of Dr. Wagner, who lived in America 100 years ago. His family, who had not been to see him for years, suddenly began to visit him when he became ill. What was worse, each person suggested to Dr. Wagner that they would like something to remember him by when he died. Greatly annoyed with them, Dr. Wagner wrote a will that would do this: to each of his four brothers, he left one of his legs or arms, his nephew got his nose and his two nieces each got an ear. His teeth went to his cousin. Then he set aside 1,000 dollars to pay for cutting his body and the rest of his money he left to the poor.

15. What kind of will do most people leave behind according to the passage?

16. What did the nurse have to do before getting the money left by the English dentist?

17. Why did Dr. Wagner make an unusual will?

Passage Three

In recent years, there has been an unusually large number of divorces in the United States. In the past, when two people married each other, they intended to stay together for life. While today, many people marry believing that they can always get it divorce if the marriage does not work out. In the past, a large majority of the Americans frowned at the idea of divorce. Furthermore, many people believed that getting a divorce was a luxury that only the rich could afford. Indeed, getting a divorce was very expensive. However, since so many people have began to take a more casual view of marriage, it is interesting to know that the cost of get ting a divorce is lower. In fact, wherever you go in the United States today, it is not unusual to see newspaper ads that provide information on how and where to get a cheap divorce. Hollywood has always been known as the divorce capital of the world. The divorce rate among the movie stars is so high that it is difficult to know who is married to whom. Today many movie stars change husbands and wives as though they were changing clothes. Until marriage again become the serious and important part of people’s lives, we will probably continue to see a high rate of divorce.

18. What did many Americans think of divorce in the past?

19. What is the attitude of many Americans to marriage today?

20. In the speaker’s view, when will the high rate of divorce be brought down?

Section A

Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

Example:

You will hear:

You will read:

A) 2 hours.

B) 3 hours.

C) 4 hours.

D) 5 hours.

From the conversation we know that the two are talking about some work. They will start at 9 o’clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D)“5 hours” is the correct answer. You should choose [D] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the centre.

Sample Answer [A] [B] [C] [D]

1. A) It has nothing to do with the Internet.

B) She needs another week to get it ready.

C) It contains some valuable ideas.

D) It’s far from being ready yet.

2. A) The woman is strict with her employees.

B) The man always has excuses for being late.

C) The woman is a kind-hearted boss.

D) The man’s alarm clock didn’t work that morning.

3. A) The woman should try her luck in the bank nearby.

B) The bank around the corner is not open today.

C) The woman should use dollars instead of pounds.

D) The bank near the railway station closes late.

4. A) Make an appointment with Dr. Chen.

B) Call again some time later.

C) Wait for about three minutes.

D) Try dialing the number again.

5. A) He is sure they will succeed in the next test.

B) He did no better than the woman in the test.

C) He believes she will pass the test this time.

D) He felt upset because of her failure.

6. A) The woman has to attend a summer course to graduate.

B) The man thinks the woman can earn the credits.

C) The woman is begging the man to let her pass the exam.

D) The woman is going to graduate from summer school.

7. A) Fred is planning a trip to Canada.

B) Fred usually flies to Canada with Jane.

C) Fred persuaded Jane to change her mind.

D) Fred likes the beautiful scenery along the way to Canada.

8. A) Hang some pictures for decoration.

B) Find room for the paintings.

C) Put more coats of paint on the wall.

D) Paint the walls to match the furniture.

9. A) He’ll give a lecture on drawing.

B) He doesn’t mind if the woman goes to the lecture.

C) He’d rather not go to the lecture.

D) He’s going to attend the lecture.

10. A) Selecting the best candidate.

B) Choosing a campaign manager.

C) Trying to persuade the woman to vote for him.

D) Running for chairman of the student union.

Section B

Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

Passage One

Questions 11 to 14 are based on the passage you have just heard.

11. A) To study the problems of local industries.

B) To find ways to treat human wastes.

C) To investigate the annual catch of fish in the Biramichi River.

D) To conduct a study on fishing in the Biramichi River.

12. A) Lack of oxygen.

B) Overgrowth of water plants.

C) Low water level.

D) Serious pollution upstream.

13. A) They’ll be closed down.

B) They’re going to dismiss some of their employees.

C) They’ll be moved to other places.

D) They have no money to build chemical treatment plants.

14. A) Because there were fewer fish in the river.

B) Because over-fishing was prohibited.

C) Because the local Chamber of Commerce tried preserve fishes.

D) Because the local fishing cooperative decided to reduce its catch.

Passage Two

Questions 15 to 17 are based on the passage you have just heard.

15. A) Oral instructions recorded on a tape.

B) A brief letter sealed in an envelope.

C) A written document of several pages.

D) A short note to their lawyer.

16. A) Refrain from going out with men for five years.

B) Stop wearing any kind of fashionable clothes.

C) Bury the dentist with his favorite car.

D) Visit his grave regularly for five years.

17. A) Because he was angry with his selfish relatives.

B) Because he was just being humorous.

C) Because he was not a wealthy man.

D) Because he wanted to leave his body for medical purposes.

Passage Three

Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.

18. A) They thought it quite acceptable.

B) They believed it to be a luxury.

C) They took it to be a trend.

D) They considered it avoidable.

19. A) Critical.

B) Serious.

C) Sceptical.

D) Casual.

20. A) When people consider marriage an important part of their lives.

B) When the costs of getting a divorce become unaffordable.

C) When the current marriage law is modified.

D) When husband and wife understand each other better.

1. D

2. B

3. D

4. B

5. B

6. C

7. C

8. A

9. D

10. D

11. D

12. A

13. D

14. A

15. C

16. A

17. A

18. D

19. D

20. A

内容来自 听力课堂网:http://www.viz2016.com/show-5407-3656-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

  • 9739831492 2018-01-17
  • 5983621491 2018-01-17
  • 8471911490 2018-01-16
  • 1388891489 2018-01-16
  • 4662891488 2018-01-15
  • 836291487 2018-01-15
  • 1952911486 2018-01-14
  • 3194311485 2018-01-14
  • 8495401484 2018-01-14
  • 5059431483 2018-01-13
  • 9513551482 2018-01-13
  • 6949801481 2018-01-13
  • 778271480 2018-01-12
  • 8154211479 2018-01-12
  • 6385671478 2018-01-12
  • 2382321477 2018-01-11
  • 8031041476 2018-01-11
  • 96881475 2018-01-10
  • 694961474 2018-01-10
  • 6924091473 2018-01-10